We are not makers of history, we are made by history

Historiek

“Hof van Craynbergh” is gelegen op de hoogste heuvel van Keerbergen “de Kraaibergh” in het historisch pand “Hotel Sans Soucis”.

1927

Sans Souci werd gebouwd als eerste groot chique hotel op de “Kraaibergh” vlakbij de Rijmenamse grens in een domein van meer dan 10ha. Aan den dikke boom.

1927 - 1963

Hotel Sans Soucis was in die tijd een geschikte locatie voor de Bourgeoisie van Brussel om de frisse dennenlucht van het mondaine Keerbergen op te snuiven.

1964

De uitbating van hotel Sans Soucis werd stopgezet en de eigenaar baron “De Jamblinne de Meux” liet het pand verbouwen naar een burgerlijk kasteeltje.

1995

Na tal van renovatiewerken werd de oude Sans Souci herboren en kreeg de naam “Hof van Craynbergh”. Ann en Ignace kochten het als een vervallen pand en hebben heel wat moeten restaureren om het burgerlijk kasteeltje terug zijn allure te geven. De charme en de historische facetten, de sfeer van vroeger, zijn voor een groot deel bewaard gebleven.

2006

Een mijlpaal in de geschiedenis van “Hof van Craynbergh” is de uitbreiding van het restaurant met een prachtige, stijvolle  oranjerie. Het is sfeervol en uniek voor Keerbergen en omgeving. De uitbreiding is gerealiseerd om de klant meer ruimte aan te bieden als gastronomisch restaurant. Suplementair is er een salonnetje voorzien om de aperitief in een cosy ruimte te serveren. De oranjerie is ook de ideale ruimte om stijlvolle feestdiners op gastronomisch niveau te verzorgen: communie-, jubileum-, doop-, verjaardags-, familie-, bedrijfsfeesten en seminaries van 20 tot 50 personen. In het verlengde van de oranjerie ligt ons uniek terras temidden van het Keerbergs groen. Ideaal voor de zomer ‘aperitief of diner op het zonnig terras’

2012

Hof van Craynbergh is uitgegroeid tot een zaak dat de prioriteit legt op persoonlijkheid met garantie voor kwaliteit. Dit jaar hebben we de keuze gemaakt om het zeer persoonlijk aan te pakken. Chef Ignace werkt persoonlijk om de gerechten inventief met passie te bereiden. David heeft na zijn 6 jaar opleiding aan de hotelschool Spermalie (Brugge) de verantwoordelijkheid over de zaal. Ann neemt de taak als gastvrouw op zich samen met de verfijnde decoratie en aankleding van de zaal en omgeving.

2013

David heeft zijn 6-jarige opleiding op “hotelschool Spermalie – Brugge” met glans afgewerkt. Een mooie basis om Hof van Craynbergh een meerwaarde te geven als sommelier. Hij zal als zaalverantwoordelijke de gasten bijstaan bij het maken van de wijnkeuze. Hij heeft ook een assortiment ‘Gin met Flavour’ uitgekozen.

2014

Na zijn opleiding van Spermalie heeft David de specialisatie als “chocolatier”aan de Piva te Antwerpen behaald en start op 1 oktober 2014 met zijn eigen chocolade-atelier “H-chocolate” in het pand van Hof van Craynbergh. Het ontwikkelen van speciale, fijne, pure, originele…. pralines is een echte passie geworden.

2018

Opening “Artisann” te Knokke op het lichttorenplein. Ann opent haar keramiekatelier waar eigen werk wordt verkocht gecombineerd met 12 Belgische keramisten .

2019

Overname van de zaak door zoon David met de opening van nieuw concept The Hill.